One Comment

1. NAHOT HUTABARAT

Tu angka Parhaladonami na Gok Tingki, porlu do patorangomuna disada tingki tu hami ruas, aha do lapatanni ‘Mameakhon Batu Ojahan’ di sada-sada huria. Songon ruas ni HKBP iba, merespponse di tingki acara MBO di sada Huria, na huantusi, huhamauliatehon do secara pribadi tu Tuhan i : “Mauliate ma Tuhan, nunga ojak Huriam di luatnami on”. Khusus hurianta HKBP Lubuk Baja Batam, dipatupa MBO tanggal 1 Juli 2012, artina, tanggal i ma hajongjongan ni HKBP Lubuk Baja, jala mulai tercatat di buku godang ni HKBP (Pearaja Tarutung). Mauliate ma di Tuhanta. Jala menurut pangantusionniba, tidak ada istilah Gereja yang ‘baru’ atau ‘lama’. Gereja adalah Gereja, sebagai Tubuh Kristus. Ndang huboto molo talapati ‘Gereja yang baru’ sebagai ‘Gereja yang lahir baru’ jala dipatupa ma annon ‘tardidi dohot malua na paduahalihon’. Mangido parmahanion iba songon ruas na hurang parbinotoan di hurianta HKBP, mauliate. I love HKBP as the God Church. (NAHOT HUTABARAT)